Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Bélcsatornánk rostanyagok hiányában szenved

Bélcsatornánk, rostBiztosan ismer a saját környezetében olyan embert, aki egész nap üde és aktív. Meglehet, hogy ön is ilyen típusú ember. Azonban az, hogy ön fitt, nem kizárólag génjeitől függ, de attól is, hogyan étkezik.

Jó közérzete legjobb előfeltétele a kiegyensúlyozott étrend, amely nem káros, de egyben mindazt biztosítja, amire a testnek működéséhez szüksége van, melyhez a rost szervesen hozzátartozik. Ezért fontos, hogy elegendő mennyiségű rostanyagot biztosítsunk a szervezet számára. Többnyire kevés élelmi rost van táplálékunkban – átlagosan csak napi 20 g körül. Ez egyharmaddal kevesebb rost, mint amennyire szükségünk van.

Táplálkozási szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a rost, amely egyébként csak növényi eredetű táplálékban található, életünk számára különösen fontos. A rost alatt az ember számára nélkülözhetetlen növényi szövetek maradványait értjük, melyek közé a cellulóz, hemicellulóz, lignin, pektin, növényi gumik és nyálkák tartoznak. Ezek leggazdagabb forrását a gabonafélék, hüvelyesek, dió, zöldség és gyümölcs képezik. Ezért ne sajnáljunk magunktól elegendő, jó minőségű rost féleséget a szárított szilvából, sárgabarackból, teljes kiőrlésű kenyérből, zabpehelyből és főleg hüvelyesekből! Az emberi testben nem enzimek által bomlanak le, hanem bizonyos mértékig a bélben élő baktériumok működése által, és ezért nem tápanyagokként szolgálnak, ennek ellenére az élelmi rost elengedhetetlenül szükséges. Hosszú időn keresztül a táplálkozási szakemberek sokáig azt gondolták, hogy a rost az ételek értéktelen része.

Vízben oldódó és nem oldódó rost típusok

A vízben oldódó rost elvezeti a testből a mérgező, valamint hulladék anyagokat, amelyek az emésztésnél keletkeznek. Csökkenti a gyomor savasságát, lassítja a gyomor ürülését. A rost gélszerű struktúrákat hoz létre, megtölti a gyomrot, és ezzel csökkenti az étvágyat. A gyomorban olyan receptorok találhatók, melyek az agy jóllakottság-központjával vannak összeköttetésben, ezért a fogyókúráknál is alkalmas.

A vízben nem oldódó rost nem hat a gyomor ürülésére, de mind a gyomorban, mind a bélben sok vizet szív fel, „lágyítja” a székletet, és megnöveli terjedelmét. Ezzel a bél tartalmát mozgásban tartja, ami a székrekedés megelőzését, dudorok, polipok, valamint a vastagbélrák kialakulásának megelőzését szolgálja. A Colonix béltisztítónak egyedülálló összetétele van - mindkét rost típus keverékét tartalmazza ideális arányban, ezért rendkívül hatékony. Sőt ízletes is!

Forrás:
A Vitalitas-Magazin weboldala hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Clean Inside® - Természetes béltisztító rost kiegészítő

A Clean Inside® béltisztító, 20 féle növényi rostot foglal magába. A húsz féle növényi rost egy része oldódó, a másik része nem. A vastagbél hatékony tisztítására szolgál. Megakadályozza, hogy salak anyag rakódjon le a bél falra, ez által biztosítva a tökéletes bél működést számunkra. Napi 8 gramm étkezési rostot biztosít használója számára, az 1 hónapos adag.