Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Béltisztítás: az egészség záloga

BéltisztításKülsőnk szépségéért szinte mindenre hajlandóak vagyunk, miközben gyakorta elfeledkezünk belső tisztaságunk fenntartásáról. Pedig hiába használunk kozmetikumokat, ápoljuk hajunkat, bőrünket és körmeinket: ha elhanyagoljuk szervezetünk méregtelenítését és a béltisztítást, mindez nem sokat ér, ráadásul a felalmozódó toxinok és salakanyagok emésztési zavarokat, sőt, akár betegségeket is okozhatnak.

Ugye, Ön sem megy ki ápolatlanul az utcára, gondot fordít arra, hogy tiszta és megnyerő legyen a külseje. Ehhez különböző tisztálkodó- és kozmetikai szereket használ, hogy ezekkel tegye egészségesebbé és szebbé a bőrét, haját és körmeit. Vajon ugyanennyi energiát fektet belső tisztaságának megőrzésére, vagy visszaállítására? Sajnos, utóbbi még mindig nem számít egyértelműnek, holott a rendszeres méregtelenítés nélkül szervezetünk nem működhet tökéletesen.

Miért fontos a béltisztítás?

Ha röviden akarunk válaszolni, elég annyit mondanunk, hogy a szervezetünkben felhalmozódó mérgek, és a bélrendszerben lerakódó salakanyagok számos kellemetlen panaszt, sőt, betegségeket okozhatnak, ezért kell ezeket eltávolítani. Erre szolgál a méregtelenítés. Gyakran felmerül azonban egy újabb kérdés: miért kell ehhez külső segítséget igénybe venni, hiszen testünk folyamatosan méregtelenít, az ürítésekkel pedig a salakanyag is távozik a beleinkből. Nos, ez csak részben igaz, a valóságban a rendszeresen elvégzett méregtelenítés nélkül a szervezet természetes tisztító folyamatai sajnos nem mindig elegendőek. Ennek oka, hogy a modern életvitelből adódóan akkora mennyiségű toxin jut a szervezetünkbe –adalékokkal feljavított ételek, fehércukor, állati zsír, gyógyszerekből visszamaradó anyagok stb. –, amivel önerőből már nem tudunk megbirkózni. Súlyosbítja a helyzetet a mozgásszegény életmód és a stressz, ezek ugyanis akadályozzák a salakanyagok tökéletes távozását. Mindez azonban a megfelelően elvégzett méregtelenítéssel és béltisztítással kezelhető, ahogyan a minőségi béltisztító program a tünetek, és a mérgek hatására jelentkező betegségek megelőzésére is sikerrel alkalmazható. Utóbbi különösen fontos, hiszen ma már bizonyított, hogy a vastagbélben felgyülemlő toxinok és a pangó salakanyag az anyagcserezavarok mellett akár vastagbélrákot is okozhat. Ennek ismeretében kijelenthető, hogy a belek tisztítása életet menthet.

Mikor szükséges?

Egészségünk megőrzése érdekében érdemes évente 3-4 alkalommal, de legalább ősszel és tavasszal elvégezni a béltisztítást. Az őszi béltisztítással felkészítjük az emésztőrendszerünket a téli hónapokra, amikor különösen fontos, hogy a táplálékokkal bevitt tápanyagok minél hatékonyabban felszívódjanak – a salakanyagoktól megtisztított bélrendszer, valamint a kiegyensúlyozott bélflóra ehhez nagymértékben hozzájárul. Érdemes itt néhány szót ejteni a bélflóráról, amelynek hasznos baktériumai nem csupán vitaminokat és más fontos anyagokat termelnek, hanem az emésztésben is közreműködnek, valamint gátolják a többek között toxinokat is termelő káros mikroorganizmusok szaporodását. Tehát ezért is fontos, mert segítséget nyújt a bélflóra felborult egyensúlyának (diszbiózis) helyreállításában. Míg az őszi béltisztítással elsősorban megelőzést szolgálja az ember, a tavaszi kúra a nem megfelelő táplálkozás, és a mozgáshiány hatására télen óhatatlanul felhalmozódó mérgek és salakanyag eltávolításának legjobb módja. Míg a naptárunkba előre beírt, tervezett béltisztítással inkább preventív jelleget adunk, a konkrét panaszok esetén alkalmazott kúra már a kezelést hivatott szolgálni. Amennyiben nem szenvedünk valamilyen ismert betegségben, a következő tünetek jelentkezésekor érdemes elvégezni a béltisztítást:

 • pattanásos bőr

 • visszatérő székrekedés

 • gyakori hasmenés

 • a székrekedés és a hasmenés váltakozása

 • krónikus puffadás

 • túlzott gázképződés

 • gyakori hasfájás

 • fáradékonyság

 • rossz közérzet

 • aluszékonyság

 • emésztési zavarok

 • elégtelen bélmozgás.

Szintén javasolt egy béltisztítást akkor is elvégezni, ha gyorsan elkapjuk a fertőzéses betegségeket (influenza, nátha, megfázás), vagy allergiáktól szenvedünk, ugyanis a kúra segítségével, a mérgek támadása miatt legyengült immunrendszerünket is felerősíthetjük.

Válasszuk a prémium megoldást

A béltisztítást akkor végezzük hatékonyan, ha a bélfalon, különösen a bél redőiben lerakódó salakanyagon, félig emésztett táplálékmaradványokon kívül, a mérgeket és a parazitákat is eltávolítja a szervezetünkből. A férgek és giliszták számára a salakanyag kiváló élőhely, ahol zavartalanul tudnak növekedni és szaporodni: a tápanyagok jelentős részét egyszerűen felfalják, ami közrejátszik a hiánybetegségek kialakulásában. Mivel anyagcseréjük során toxinok szabadulnak fel, az élősködők jelenléte gyengíti az immunrendszert, valamint csökkenti a jótékony mikroorganizmusok számát. Nagyon fontos tehát, hogy a belek tisztítása ne csupán rostokból álljon, hanem a kúra tartalmazzon parazitaellenes összetevőket, alkalmas legyen a méregtelenítésre (főleg a máj erősítésére van szükség), segítse a jótékony bélbaktériumok ismételt elszaporodását, valamint pótolja a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és más tápanyagokat – ezeknek a feltételeknek kizárólag a minőségi alapanyagok felhasználásával készült, prémium béltisztító kúra felel meg.

Forrás:
A Naturalswiss HU weboldal hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Mit nyújtanak a Clean Inside® Program termékei Önnek?

A Clean Inside® béltisztító kúra a teljes körű méregtelenítés és az egészséges és életerős szervezet fenntartása érdekében három terméket tartalmaz:

Az első termék a Clean Inside®, amely egy rostkiegészítő – ez a termék a belek tisztítása elvégzéséért felelős, és a benne található gyógynövényrostok segítségével az újabb méreganyagok lerakódását előzi meg. A Clean Inside® Program mindennapos használatra készült: ...