Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Diéta

DiétaSzeretné, ha az Ön által választott diéta lenne a lehető leghatékonyabb? Szeretne megszabadulni súlyfeleslegétől? Szeretné megkönnyíteni és felgyorsítani a fogyást?

Szinte hihetetlen, de igaz, hogy a Föld népességének több mint a fele túlsúllyal küzd. Soha nem látott méreteket öltött a kóros elhízás. Bármerre nézünk, a legnépszerűbb téma a különböző fogyókúrás módszerek alkalmazása, ami szintén az előző állítás valódiságát igazolja.

Mivel ma már kortól és nemtől függetlenül az emberek többségét az elhízás izgatja a hétköznapokban, ezért a két fogalom (fogyókúra és diéta) a köznyelvben kissé összemosódott. A fogyókúra és a diéta fogalmát az emberek egy és ugyanazon jelentéssel használják a mindennapok során, holott a két fogalom csak minimális átfedést mutat.

Fogalmi különbségek

Rengeteg fogyókúrás módszer ismeretes napjainkban, ezek óriási különbségeket és hatékonyságot mutatnak. Vannak egészséges és kevésbé egészséges módszerek, ám mindegyiknek a testsúly csökkentés a célja.

Ezzel szemben diéta nem feltétlenül a testsúly csökkentés céljából szükséges. Egészen pontosan olyan szabályozott táplálkozási módszerről van szó, amely a szervezet megváltozott állapotához igazodó étrendet tartalmaz. Ezek a megváltozott állapotok jórészt betegségekből vagy egyéb rendellenességből adódnak, ám lehet a cél a betegségek a megelőzése is.

Tehát, a fogyókúra – mint a neve is mutatja – kifejezetten a fogyást segíti elő, míg a diéta – sok esetben a fogyást is magában foglalva – egy bizonyos élethelyzethez igazodik.

A diéta előnyei és típusai

Bármilyen speciális étrendről is legyen szó, a cél mindig az egészség támogatása. Pontosan emiatt a legtöbb diéta elősegíti, hogy megközelítsük vagy elérjük normál testsúlyunkat.

Talán ez az oka annak, hogy sokan a diétát a fogyókúrával azonosítják, illetve a fogalmakat felcserélik.

A diéta csoportosításának szempontjai:

  • Tápanyagtartalom. Leggyakoribb ezek közül a szénhidrátban vagy fehérjében gazdag vagy szegény étrendek. Attól függően, hogy milyen célt akarunk elérni. Az energiaszegény étrendek. A zsírszegény vagy sószegény étrend. A tápanyagtartalom szerinti diéta mindegyik típusa egy bizonyos aspektusból tekint a szervezet működésére, és ezt használja fel tudatos, egészséges táplálkozási szokás kialakítására.

  • Elkészítés szerinti változatok. A legközismertebb elkészítés szerinti diéta a léböjt-kúra, amikor kizárólag folyékony halmazállapotú élelmiszereket lehet fogyasztani. Hasonló étrendek a rostszegény vagy rostban gazdag ételek, vagy a nyers élelmiszer alapú táplálkozás.

  • Betegségekhez kapcsolódó étrend. Különböző betegségekhez különböző speciális étrendek kapcsolódnak. Ezeket minden esetben szakorvos vagy dietetikus állítja össze. Leggyakoribb betegségek, amelyek során a szigorú diéta alapkövetelmény a májbetegség, a cukorbetegség, a vesebetegség, a daganatos betegségek.

  • Speciális élethelyzetekhez kapcsolódó étrend. Ezeket az étrendeket nem minden esetben soroljuk ide, bár speciális táplálkozásra való átállásról van szó. Leghétköznapibb példája a várandósság, az anyatejes táplálás időszaka, illetve az olyan rövid időszakok, amikor az egyén fokozott szellemi vagy fizikai megterhelésnek van kitéve.

  • Betegségeket megelőző étrendek. Amikor valaki hajlamos egy adott betegségre, illetve az életkörülmények miatt a betegség kockázata megnövekszik, akkor a megelőző diéta segítségre lehet. Leggyakoribb ezek közül a csontritkulást, a feledékenységet megelőző étrend, amely idősebb korban erősen javasolt.

Diéta hatékonyságának támogatása

Bármilyen módosított étrendről is legyen szó, az emésztési folyamatok elősegítése minden esetben hatékonyabbá teszi azt.

Az emésztési folyamatok javítása két módon kivitelezhető: méregtelenítés és béltisztítás által. A méregtelenítés és a béltisztítás együttesen tisztítják meg a szervezetet a méreganyagoktól és a felhalmozódott salakanyagoktól, ezáltal megszűnik az immunrendszer túlterheltsége, és hatékonyabbá válnak az emésztési folyamatok.

Méregtelenítés és béltisztítás során minden esetben arra kell ügyelni, hogy a módszer legyen kíméletes és egyben hatékony. Mindenképpen természetes alapanyagokból összeállított programra van szükség.

Méregtelenítéshez a ToxiClean méregtelenítő kúra ajánlott, amely széles spektrumú méregtelenítést tesz lehetővé, egyúttal a nehézfémeket is eltávolítja a szervezetből. Egy teljes méregtelenítés után bármilyen diéta jóval hatékonyabb lesz, mint azt megelőzően a méreganyagokkal leterhelt szervezetben.

A Clean Inside béltisztító kúra elengedhetetlenül fontos annak érdekében, hogy a bélben lerakódott salakanyagok ne gátolják a tápanyagok felszívódását.

A két kúra együttes hatása nyújtja azt a teljességet, amely bármilyen típusú diéta előtt ajánlott. Ezek nélkül a vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és más szükséges tápanyagok felszívódása nem lesz teljes.

Tegye teljessé a választott diéta hatékonyságát, kezdődjön a változás méregtelenítéssel és béltisztítással!

Forrás:
A DrFachet gyógygomba weboldal hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Clean Inside® - Természetes béltisztító rost kiegészítő

A Clean Inside® béltisztító, 20 féle növényi rostot foglal magába. A húsz féle növényi rost egy része oldódó, a másik része nem. A vastagbél hatékony tisztítására szolgál. Megakadályozza, hogy salak anyag rakódjon le a bél falra, ez által biztosítva a tökéletes bél működést számunkra. Napi 8 gramm étkezési rostot biztosít használója számára, az 1 hónapos adag.