Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Emésztési zavar

Emésztési zavarokAz emésztési zavar nem válogat – bárkinél jelentkezhet, tekintet nélkül korra, nemre vagy éppen korábbi egészségi állapotra. Számos formában előforduló rendellenesség ez, amely egyes esetekben genetikai eredetű, öröklődés útján kialakuló is lehet, legtöbbször azonban valamilyen életmódbeli tényező érte a felelős.

Emésztési zavarnak számítanak a különféle ételallergiák, vagy éppen a tejérzékenység is, amely gyakran fordul elő kisgyermekeknél. Az orvosok rengetegszer vezetik vissza az emésztési zavart környezeti tényezőkre, helytelen étrendre – ha már megtaláltuk a kiváltó okot, egy kis életmódváltással képesek lehetünk megszabadulni a zavartól.

Mi okozhatja?

Az orvosok általában meglehetősen könnyen képesek diagnosztizálni, pontosan milyen emésztési zavarról is van szó. Ha örökletes a betegség, akkor kezelése rendkívül precíz odafigyelést igényel – az orvos és a táplálkozási tanácsadó előírásait is mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy tünetmentesek maradhassunk hosszú távon is, és ne kelljen további betegségek kialakulásától tartanunk.

Sokkal gyakoribb ennél ugyanakkor, hogy maga az életmód okozza az emésztési zavart. nem is feltétlenül valamilyen étel, vagy más, a szervezetbe rendszeresen bejutó anyag. Mintegy tünetként jelentkezhetnek az ilyen típusú zavarok már csak a stresszes életmód, a kevés mozgás miatt, de persze szerepet játszhatnak olyan tényezők is, mint a méreganyagokkal telített környezet, például a szennyezett levegő.

A változást, a tünetek mérséklődését ugyanakkor nem nehéz elérni – csak komoly szándékra és odafigyelésre van ahhoz szükség, hogy újra egészségesek lehessünk és azok is maradjunk. Ehhez szigorúan be kell tartani a szakemberek előírásait, nem kell azonban kétségbe esni még akkor sem, ha komolyabb diétára szorulunk hosszú távon.

Van jó megoldás

Azokat az ételeket, italokat, ízesítőket, hozzávalókat ugyanis, melyeket esetleg kénytelenek vagyunk a jövőben kihagyni étrendünkből, könnyű szerrel pótolhatjuk egészséges, természetes anyagokkal, amelyek nem váltanak ki rendellenes reakciókat. Ez az egyik lehetőség – a másik az, hogy esetleg megpróbálkozunk a valódi váltással, és kipróbálunk másfajta, új ízeket, új ételeket, s előbb-utóbb talán már nem is fog annyira hiányozni a régi ízvilág.

Ha legalább ahhoz ragaszkodunk, hogy az étrendváltás mellett megtartsuk megszokott ízeinket, akkor is rengeteg lehetőségünk van, mint például a cukor kiváltása mézzel, vagy éppen a tej helyettesítése szója- vagy kókusztejjel. Mégis érdemes megpróbálkozni a rendhagyóbb ételekkel is.

Persze vannak olyan ételek, italok, amelyek elhagyása nem nagyon lehet kérdéses, hiszen még az emésztési zavartól nem szenvedő emberek számára sem egészségesek. Ezek olyan egyáltalán nem létfontosságú, sokkal inkább megszokásból fogyasztott élelmiszerek, mint például a cukros üdítők. Ha képesek vagyunk lemondani ezek fogyasztásáról, nem csak emésztési zavarunkat enyhíthetjük vagy szüntethetjük akár meg, de immunrendszerünk általános állapotát, mindennapi közérzetünket is képesek lehetünk felturbózni.

Mozgás és egészséges étkezés

Az étrend alapos átgondolása mellett ugyancsak mindenképpen ajánlott a mozgásban gazdag életmód – a testedzés minden esetben egészséges, javítja az állóképességet, a szervezet vitalitását, és ezáltal az emésztési zavar tüneteit is képes enyhíteni. Mozogjunk legalább egy keveset minden nap – nem is kell komoly sportot űzni, néha elég egy kis futás, vagy akár a nagyobb séták, a lényeg, hogy ne ülve töltsük el az egész napot.

Ne várjunk persze csodákat, azonnali eredményeket – az emésztési zavart, amennyiben környezeti tényezők okozzák, nem lehet egy csapásra megszüntetni. Szükség van arra, hogy a negatív hatású anyagok kitisztuljanak, teljes mértékben eltávozzanak a szervezetből, hogy a méregtelenítés beteljesüljön. Ez akár hetekig is eltarthat, éppen ezért türelmesnek és kitartónak kell lennünk.

Figyeljünk oda arra, hogy a szervezetünk minden szükséges tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot megkapjon ahhoz, hogy képes legyen egészségesen működni, mozogjunk sokat és ne terheljük a szervezetet felesleges, egészségtelen anyagokkal – sok esetben ennyi is elég a gyógyuláshoz.

Forrás:
A Dr-Natura Supergreens weboldala hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

DigestFX® - Emésztést segítő enzimek

A Swiss DigestFX® egy professzionálisan kifejlesztett emésztőenzim-tartalmú táplálék-kiegészítő. A Swiss DigestFX® növényi enzimek átfogó keveréke, melyek széles pH-tartományban is aktívak, és segítik az emésztést. A proteáz a fehérjéket, az amiláz a szénhidrátokat, míg a lipáz a zsírokat bontja le. A celluláz a rostokat, a laktáz pedig a laktózt (tejcukrot) bontja le. A bromelin és a papain pedig elsődleges fehérjebontó enzimek.