Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Fáradtság

FáradtságA fáradtság napjainkban már olyan jelenség, amely szinte senkit sem kímél. Manapság semmi szokatlan nincs abban, ha valaki állandóan arra panaszkodik, hogy bármennyit alszik vagy pihen, nem tudja kipihenni magát, állandóan kimerült, s hogy emiatt nem tud megfelelően koncentrálni sem.

A legtöbben nem is törődnek ezzel – igyekeznek kávéval kordában tartani a fáradtságot, s fel sem tűnik nekik, hogy nem csak minden egyes munkanapon kínozza őket, de már az átlagos, pihenéssel töltött napok végén is teljesen kimerültnek érzik magukat.

Persze az olyan munkák, feladatok, amelyek állandó komoly szellemi vagy fizikai igénybevételt jelentenek, lehetnek okai ennek a jelenségnek, a legtöbb esetben azonban máshol keresendő a magyarázat.

Ha már egy nyugodt nap is képes lefárasztani, ha nem kell ahhoz komolyabb igénybevétel, hogy kimerüljünk, ha azt vesszük észre, hogy ez az állapot már szinte állandósult és sohasem érezzük magunkat kipihentnek, mindennek jó eséllyel egészségügyi vagy éppen életmódbeli indokai vannak.

Mi okozhatja a fáradtságot?

A fáradtság érzése nem jelent mást, mint hogy szervezetünk energiaszintje alacsonyabb, mint kellene. Amennyiben nem végzünk rendszeresen fárasztó tevékenységet, mégsem sikerül többletenergiára szert tennünk, nincs más magyarázat, mint hogy eleve nem jut elegendő ebből a szervezetbe.

Ennek oka leggyakrabban a helytelen, nemtörődöm táplálkozás, amely modern korunk sajátja – a rohanó világ nem csak stresszessé tesz, de miatta arra is kevésbé figyelünk oda, mit és mikor eszünk, így bár rövid időre úgy érezhetjük, jól laktunk, szervezetünk mégsem kapja meg azokat a szükséges vitaminokat, ásványokat, tápanyagokat, melyekre szüksége van. Nem csak a bevitt táplálék mennyiségére kell tehát figyelnünk, de a minőségére is.

A mindennapi táplálkozás helyreállításán túl az is sokat segíthet, ha más tekintetben is módosítjuk életmódunkat – a rendszeres testmozgás például, még ha minden nap csak egy keveset csináljuk is, segíthet vitalitásunk megnövelésében.

Szó lehet arról is, hogy a háttérben valamilyen még nem diagnosztizált betegség lappang – a betegség rendkívül általános tünet, így látatlanban pontosan még csak behatárolni sem lehet, milyen kór okozhatja, de amennyiben a fáradtság hosszú időn keresztül fennáll, állandósul, érdemes lehet rászánni magunkat egy kivizsgálásra.

Hogyan töltsük fel magunkat energiával?

A legáltalánosabb oka a fáradtságnak a helytelen táplálkozás. Gyakran válik ez jellemzővé akkor, ha túl kevés hasznos ételt viszünk be, viszont túl sok olyat, amelyben nincsenek meg a szükséges anyagok, s a szervezet lebontásukkal, feldolgozásukkal csak pazarolja egyébként is szűkös energiakészletét. Nem is beszélve a szervezet számára kifejezetten káros adalékanyagokról.

Szervezetünket rendkívüli módon leterhelhetjük a félkész, tartósított élelmiszerekkel, gyorsételekkel, cukros üdítőkkel és más hasonló, egészségügyi szempontból haszontalan vagy éppen káros táplálékokkal.

Ez azért is óriási probléma, mert ha a lecsökkent energiaszint nem is egy betegség tüneteként jelentkezik, rövidesen képes lehet kiváltani azt. Energia híján az immunrendszer sem képes teljes mértékben ellátni feladatát, könnyebben jutnak át a védelmen a kórokozók, baktériumok, nagyobb eséllyel alakulnak ki betegségek.

Mit tehetünk az életmódváltáson túl? Gondoskodhatunk arról, hogy a bejuttatott élelem teljes egészében képes legyen hasznosulni, s hogy a szervezetünkben megrekedt, félig megemésztett táplálékok ne akadályozzák ezt a folyamatot. Hogy ezt elérjük, egy nagyon egyszerű módszert alkalmazhatunk: a béltisztítást.

A rendszeres béltisztítás segíthet abban, hogy minden bevitt tápanyag, vitamin teljes mértékben képes legyen hasznosulni. Így a szervezet feltöltődhet, a fáradtság elmúlik, erőnk visszatér, immunrendszerünk újra képes lesz visszaverni a kórokozók támadásait.

Forrás:
A Vitalitas magazin weboldala hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Méregtelenítés | méregtelenítő kúra

Detox Vital® - Antioxidáns a tökéletes méregtelenítéshez

A Detox Vital® széles spektrumú antioxidáns formula, amely szakszerűen, a hosszú távú egészségmegőrzés céljából lett összeállítva. Tartalmazza az összes olyan tápanyagot, aminosavat, enzimet, ásványi anyagot és vitamint, melyre a szervezetnek, az immunrendszernek szüksége van. A hozzáadott jó minőségű tápanyagok, mint pl. az árpa, a zöldtea kivonata és a kék-zöld alga, még tovább fokozzák az antioxidáns hatást. Vasat nem tartalmaz. Legjobb hosszú távon, napi rendszerességgel használni.