Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Lenmag – egy csodálatos fegyver a rák ellen

LenmagEzt az elnevezést a len azzal érdemelte ki, hogy a régmúlt időkben sokrétű volt a felhasználása: táplálékként szolgált, vásznat készítettek belőle, sőt kiváló orvosságként is használták.

Ma már általánosan ismert a lenmag bélműködést serkentő, székrekedést megszüntető, illetve hasmenést megszüntető hatása. Tudjuk továbbá, hogy segít a gyomorgyulladáson és gyomorfekélyen is. Kevesebbet tudunk azonban a lenmag daganatellenes, jótékony hatásáról.

A lenmag hatásának titka

A lenmag 42% zsiradékot és 28% rostot tartalmaz, kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, a lignánoknak, valamint a rostnak. A lenmag mindhárom összetevője nagyon fontos, és együttesen járulnak hozzá az egészség megtartásához.

A lenmagolaj kétféle olyan esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, amelyeket az emberi szervezet képtelen önmaga előállítani, és a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz hasonlóan, kizárólag a bevitt táplálékból szerezheti meg. A lenmagolaj, mint a növényi olajok többsége, tartalmazza az esszenciális linolsavat (omega-6), amelynek létfontosságú szerepe van életünkben. Azonban az olajak többségével ellentétben, a legnagyobb mennyiségben tartalmazza az alfa-linolénsavat (ALA), amely szintén esszenciális zsírsav. Ez az omega-3 zsírsav – előanyaga, amely nemcsak egészségünk megőrzéséhez fontos, de létfontosságú is. A szervezet ezek egy részéből jótékony prosztaglandinokat állít elő, amelyek képesek elpusztítani a daganatos sejteket. Az ALA hiánya (ami jellemző a nyugati – helytelen étkezési szokásokra) felelős a káros enzimek, az oxidázok képződéséért, amelyek beindítják a daganatok növekedését, valamint sok krónikus zavar okozói.

A lignánok a lenmag héjának legfontosabb összetevői. Az élelmiszerek közül a lenmag a leggazdagabb lignánforrás. A lenmag a többi növényi eredetű táplálékkal szemben 100-szoros mennyiséget tartalmaz belőle. Csakhogy a lenmag sajtolása folyamán a lignánok kb. 98%-a eltávolítódik. Bizonyos gyártók a lignánokat visszateszik az olajba, de sokan nem. Figyelje a címkéket – azon olaj használata a legegészségesebb, amelybe a lignánokat visszapótolták. Ezek a fitovegyületek családjába tartoznak, amelyek napjainkban sok kutató figyelmét keltették fel. A lignánoknak antioxidáns hatásuk van, és kiderült, hogy jelentős a hatásuk az anyagcserére, valamint az ösztrogén hormon működésére is. A szervezetben enyhe ösztrogénként hatnak, és a test saját, erősebb ösztrogénje ellen is fejtenek ki hatást. A bélben található baktériumok a lignánokat enterolaktonra és enterodiolra alakítják, amelyek a bélfalon át felszívódva a vérárammal a szövetekhez kerülnek. A mell, valamint a petefészek és a méh sejtjeiben kötődnek a hormon receptorokhoz, és így csökkentik az emberi ösztrogén túlzott hatását. Kiderült, hogy az enterolakton elégséges vérszintje csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. Pl. Dr. Lillian Thompson a Torontói Egyetemről olyan nőkön végzett kutatást, akiknél frissen diagnosztizálták a mellrákot. Ezek a nők aztán naponta kaptak a táplálékukhoz őrölt lenmagot (25g). A diagnózis és a műtét ideje között átlagosan három hét telt el, és a lenmag kúra eredménye túlszárnyalt az elvárásokon. A műtét folyamán, ahogy az orvosok a daganatot eltávolították, arra lettek figyelmesek, hogy mérete jelentősen csökkent a lenmag hatására.

A rost úgyszintén jelentős szerepet tölt be a rák kialakulási kockázatának csökkentésében. Leköti a káros vegyi anyagokat – karcinogéneket, amelyeket a segítségével így azelőtt kiválasztunk, mielőtt azok bejutnának a test szerveibe, és megrongálnák ezeket. Továbbá a rost a belekben kedvező közeget biztosít a jótékony hatású bélflórának. Sőt, a bélnedvben levő enzimek és mikrobák segítségével rövid láncú karbonsavakra bomlik le, amelyeknek szintén rákellenes hatásuk van.

Lenmag a rák ellen

A 20. század egyik nagyon fontos és messzemenő orvostudományi felfedezését 1951-ben Dr. Johanna Budwig, PhD, német biokémikus tette, aki a zsírok és táplálkozás terén működő jelentős európai szakemberek közé tartozik.

Budwig doktornő figyelmesen tanulmányozta páciensei vérmintáit, és minőségi eltéréseket keresett a beteg, illetve egészséges személyek mintái között. Vérminták ezreinek áttanulmányozása után felfedezett egy lényeges különbséget, amely abban rejlett, hogy az egészséges emberek vérében magasabb volt az omega-3 zsírsavak szintje, mint a betegekében. Ezek a zsírsavak feltétlenül szükségesek a szervezet helyes működéséhez. Ezért elkezdte a legjobb utat keresni, hogyan lehetne olyan omega-3 zsírsavakhoz jutni, amelyek megfelelően hasznosulhatnak az emberi szervezetben. Számos kísérlet elvégzésével arra a következtetésre jutott, hogy az apró lenmag képezi az omega-3 zsírsavak kiváló forrását. Azonban csak az a lenmagolaj bizonyult megfelelőnek – elegendően sértetlennek ahhoz, hogy ténylegesen szolgálja az ember egészségét -, amely védve volt a melegtől és oxigén és fény hatására kialakuló oxidációtól. Ugyanis a helytelenül előállított és raktározott olaj gyorsan megsárgul, és ezt követően nem használ az ember egészségének, hanem árt.

Budwig doktornő továbbá rájött arra is, hogy a komoly, rákos betegek vérében, az egészségesekkel ellentétben, bizonyos fontos esszenciális összetevők hiánya mutatkozik, nevezetesen a foszfatidok és egyes lipoproteinek szintje volt alacsony. Ha azonban ezeket a természetes összetevőket három hónapon keresztül adta betegeinek, daganataik fokozatosan visszahúzódtak, a gyengeség és vérszegénység eltűnt, valamint életerejük megújult.

A természetes út

A lenmagolaj alkalmazásának köszönhetően a rák, a májműködési zavarok, valamint a 2-es típusú diabétesz tünetei enyhültek. Ezt követően Budwig doktornő megtalálta a természetes módot, hogyan lehet ezeket az esszenciális összetevőket, amelyekre a mindennapi táplálékban olyannyira szükség van, bejuttatni az emberek szervezetébe.

Egyszerűen, két természetes és ízletes élelmiszer – a túró/cottage cheese és lenolaj (lenmag) - kombinációjának fogyasztásával, amelyek nemcsak megelőzhetik a rákot, de bizonyos esetekben meg is gyógyíthatják.

Budwig doktornő diétája több mint tíz éves klinikai alkalmazás után emberek ezrein segített, sőt bebizonyosodott, hogy a lenmag kúra sikeres volt ott is, ahol az ortodox kezelés kudarcot vallott.

Vvilágszerte sok tudós, miután tudomást szerzett Budwig doktornő kezelési sikereiről, érdeklődni kezdett a lenmag és annak olaja iránt, valamint elkezdte kutatni a lenmag hatását. A múlt század 90-es éveiben elvégzett számtalan kutatás eredménye látványos volt. Budwig doktornő gyógyítási sikerei, amelyek aprólékosan fel vannak jegyezve, ragyogóan helytálltak az ellenzéki konvens orvosi intézmény előtt is. Sok kitűnő orvos és táplálkozási szakember ma az ő nyomdokaiban lépked.

A mindennapi lenmag

Miután tudomást szereztek a lenmag jótékony hatásairól, feltételezem, hogy mindenki kedvet kap a lenmag fogyasztásához. Azonban ahhoz, hogy helyesen használjuk, néhány gyakorlati tanács következik.

Lenmag elkészítése és felhasználása

  • A lenmag hatóanyagai (beleértve a rákelleneseket is) nemcsak a héjában találhatóak, de a lenmag belsejében is, ezért ezeket meg kell darálnunk (kávé- vagy mákdarálón), és azonnal kell fogyasztanunk. (Vigyázat, a gyors oxidáció miatt a lenmag nem darálható tartalékba!)

  • A lenmag hatása csak nyers állapotban érhető el – hőkezelés nélkül (más gyógyászati célra a lenmag egészben használatos, miután leöntötték hideg vagy forró vízzel).

  • A lenmag (olaj) mindig együtt fogyasztandó ként tartalmazó összetevőkben dús élelmiszerekkel (sajtok, dió, hagyma, póréhagyma, fokhagyma, metélőhagyma). A legjobb kombináció a lenmag és a túró (cottage chesse), vagy joghurt. Miért? A zsírok csak akkor oldódnak vízben, ha fehérjékkel vegyülnek, és ezzel javul a felszívódásuk. Ha ez nem történik meg, sok létfontosságú funkció legyengül, sőt károsodik. Az első helyen csökken a szervezet megfelelő oxigénellátása.

  • A lenmag kúra 3 hónapig tart. Az ezt követő 3 héten az adagot fokozatosan napi 1 evőkanálra csökkentjük. A megelőző adag állandó napi 1 evőkanál.

Dr. Johanna Budwig receptje:

150 g túró (cottage cheese), 2-5 evőkanál lenmagolaj, 1-3 evőkanál frissen darált lenmag és egy csipetnyi csípős/csili paprika. Ha turmixképben keverjük, annyi vizet adjunk hozzá, hogy a lenmag keverék meglágyuljon, és krémes állaga legyen!

A lenmag kúra további részei

Nem szabad elfelejtenünk egyik diéta esetében sem, így a lenmag kúra során sem, a sok, de nem erőltetett, folyadékfogyasztást – víz, vesetea (közönséges nyír levele, mezei zsurló, aranyvessző, nagy csalán, madárkeserűfű), vagy zöld tea formájában – mindezt cukor nélkül vagy csak kevés mézzel édesítve.

Amikor a rákos sejtek szétesnek, mérgező anyagok szabadulnak fel, amelyeket el kell vezetni a szervezetből. Ezért szükséges a lenmag kúrával párhuzamosan céklalevet fogyasztani (3 cékla, 2 sárgarépa, 1 zeller, 1 tyúktojás nagyságú burgonya, 1 szál petrezselyem).

A lenmag kúra folyamatát és eredményét azzal segíthetjük, hogy teljesen kiiktatjuk a cukrot, illetve állati eredetű zsírokat, minimumra csökkentjük a húsfogyasztást, valamint egyidejűleg a szétválasztó étrend elvei alapján étkezünk, tehermentesítve ezzel az emésztést, és segítve a további gyógy-, illetve rákellenes hatást.

Forrás:
A DrFachet gyógygomba HU weboldala hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Mit nyújtanak a Clean Inside® Program termékei Önnek?

A Clean Inside® béltisztító kúra a teljes körű béltisztítás, méregtelenítés, és az egészséges és életerős szervezet fenntartása érdekében három terméket tartalmaz:

Az első termék a Clean Inside®, amely egy rostkiegészítő – ez a termék a béltisztítás elvégzéséért felelős, és a benne található gyógynövényrostok segítségével az újabb méreganyagok lerakódását előzi meg. A Clean Inside® Program mindennapos használatra készült: mivel a béltisztítás folyamatos,...