Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Lenmag a szorulás ellen

Lenmag székrekedés ellenA szorulás kezelése időt és türelmet igényel. A lenmag feladata e folyamat során a bélrendszer működésének javítása és szabályozása. A lenmag nem szokványos hatású hashajtó, ugyanis alapvetően mechanikus úton segíti a széklet ürítését. Így járul hozzá a szorulás megelőzéséhez, valamint gyógyításához.

A lenmag hatékonyságának titka az, hogy az emésztőrendszerbe jutva a felszínén – a béltartalom nedvességének hatására - nyák képződik és a felszíne síkossá válik. A mag közben megdagad, ezáltal megnő a térfogata, így a belet mozgásra kényszeríti, működését serkenti, ezáltal a salakanyag könnyebben jut át a bélrendszeren, és a szorulás megszűnik. A lenmag olajtartalma a vastagbél belső felszínét beolajozza, így segíti a széklet áthaladását és megkönnyíti annak távozását a végbél záróizmán keresztül, így a szorulás megszűnik. Mindez történik anélkül, hogy a lenmag a belek nyálkahártyáját irritálná. Ellenkezőleg, a nyákréteg megvédi, nyugtatja és fokozatosan gyógyítja a nyálkahártyát. A lenmag tehát más módon nyújt segítséget szorulás ellen, mint a hagyományos hashajtók.

A lenmag így a krónikus szorulás kezelésének egyik kiváló eszköze. Természetesen helyesen és körültekintően kell alkalmazni, hogy az esetleges mellékhatásokat megelőzzük. A lenmag nagy előnye, hogy a szervezetre káros hatása nincs, és szorulás esetében történő tartós használata sem okoz függőséget. Különösen fontos továbbá a lenmag védő hatása a rák kialakulása ellen.

A hashajtók túlzott mennyiségben történő alkalmazása ingerli a bél nyálkahártyáját, amely ettől gyakran begyullad és hosszútávon kialakul a bélrendszer idült gyulladása. Egyúttal romlik a belek vegetatív működése, a bélmozgás lelassul, szorulás alakul ki és a bélben erős erjedés kezdődik. A következmény pedig hascsikarás (kólika), has puffadás lesz. Ebben a stádiumban már a rostdús táplálék fogyasztása sem segít, mert a rostok hatására a nyálkahártya még erősebb gyulladással reagál. Régi tapasztalat, hogy a krónikus szorulás nehezen kezelhető. Az irritáció következtében begyulladt bélrendszert kímélő, a szorulás megelőzését segítő, fokozatosan bővülő (progresszív) diétával kell megnyugtatnunk. Először meg kell gyógyítani a bélfalak gyulladt nyálkahártyáját, és csak ezt követően kezdhető el a rostdús ételek fogyasztása, illetve a lenmag kúra. A kezelés több hétig tart, és kúra során nagyon következetesnek kell lenni. A görcsökkel kísért szorulás (spasticus obstipatio) kezelésében a lenmag kitűnő segítség.

A lenmag alkalmazása szorulás ellen

A lenmag töretként vagy darálva fogyasztandó. Naponta 3-szor 2 evőkanálnyit fogyasszunk belőle, tehát naponta összesen 6 kanál lenmag töret javasolt. Belekeverhetjük túróba, joghurtba stb. A lenmag hatása nem azonnal, vagy pár órán belül jelentkezik, ahogy ez szorulás esetén a szokványos hashajtóknál történik, hanem 2 – 3 nap múltán.

A rost képes szó szerint „kisöpörni” a salakanyagokat a szervezetből, és a megkönnyebbülés pillanatai következnek. Ezt akkor érezzük így, ha:

  • A belek ürítése rendszeres, legalább egyszeri naponta.

  • A széklet világos, kásás, majdnem szagtalan, a toalettpapír használata minimális.

A belek ürítésének gyakorisága egyénileg változó. Van, akinél a tartós étrendváltozás sem eredményez gyakoribb székletet, mint egyszer naponta, és van, akinek akár napi négy alkalommal is van széklete. Az a fontos, hogy a belek naponta ürüljenek, ne csak egy-kétszer hetente. Ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat és a lenmag fogyasztását elkezdjük, az első eredményeknek három hónap után jelentkezniük kell. A szorulás okozta nehézségek fokozatosan megszűnnek. Frissek leszünk, sőt „jobban fog vágni az agyunk”, mert a gondolkodás is szorosan összefügg az emésztéssel. Továbbá ez az egyik lehetséges út, amely a csinos alak megtartásához vezet.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Slim Tea® - Méregtelenítő és székelésszabályozó gyógytea

A Slim Tea®, 13 gyógynövényt tartalmaz, mely tökéletes segítséget biztosít számunkra, a méregtelenítésben, a székrekedés megfékezésében, a gyomor helyre állításában, a normális bélműködés kialakításában. Ismert az ideg rendszerre gyakorolt jótékony hatása is, éppen ebből kifolyólag lefekvés előtt ajánlott a fogyasztása, ugyanis pihentető alvást biztosít a teát fogyasztó számára.