Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Méregtelenítő kúra | Óvja az egészségünket

Méregtelenítő kúraEmésztőrendszerünk egészsége szervezetünk egészének működését meghatározza. Ezért kell mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb formában legyen. Pontosan erre szolgál a méregtelenítő kúra, aminek segítségével megszabadíthatjuk az emésztőrendszert a legnagyobb ellenségeitől: a toxinoktól és a lerakódott salakanyagoktól.

A rossz emésztés kellemetlen panaszokat okoz, közvetlenül kihat a szervezet működésére, befolyásolja közérzetünket, sőt, következményeként további betegségek is kialakulhatnak. Ha nem valamilyen szervi elváltozás, allergia vagy fertőzés áll a hátterében, az emésztőrendszeri problémákat leggyakrabban a nem megfelelő táplálkozás, és a mindennapos mozgás és a méregtelenítő kúra hiánya miatt a vastagbélben felhalmozódott mérgek, illetve az elégtelenül ürülő, ezért a bélnyálkahártyán megtapadó salakanyagok váltják ki. Összefüggésbe hozható az emésztőrendszeri panaszokkal a paraziták jelenléte, valamint a bélflóra egyensúlyának felbomlása, amiben szintén az emésztőrendszerben lerakódó toxinok kapnak kulcsszerepet. Mindebből az következik, hogy gondjainkat a helyesen megválasztott, és rendszeresen elvégzett méregtelenítő kúra jó eséllyel megszünteti.

Egyedül nem megy

Szervezetünk a nap 24 órájában méregtelenít, azonban a modern életvitel miatt akkora mennyiségű toxin kerül az emésztőrendszerünkbe, amivel egyedül már nem képes megbirkózni. Gondoljuk végig, hogy egy átlagos napon, mennyi egészségtelen táplálékot, finomított cukrot, állati zsírt, szénhidrátokban és adalékanyagokban bővelkedő élelmiszert fogyasztunk! És akkor a levegőben és a vizekben található toxinokról nem is beszéltünk.

A méregtelenítő kúra nélkül, a mérgek jelentős része lerakódik a vastagbélben, toxémia alakul ki, ami különböző kellemetlen tüneteket okoz. Eleinte általános panaszok jelentkeznek, hosszú távon azonban nem csak az emésztőrendszer sérül, hiszen a toxinok ahelyett, hogy a „külvilág” felé ürülnének, bekerülnek a véráramba, a nyirokkeringésbe, eljutnak testünk összes sejtjéhez, és akár maradandó károkat okozhatnak – többek között a vastagbélrák kialakulásában is szerepet kaphatnak.

Amikor szükséges lehet a méregtelenítő kúra:

 • Krónikus székrekedés és hasmenés (illetve ezek váltakozása)

 • Erőteljes gázképződés

 • Állandó hasfájás

 • Puffadás

 • Szokatlan állagú (szagú, színű) széklet

 • Szájszag

 • Lepedékes nyelv

 • Nehezen múló pattanások, akné

 • Visszatérő fejfájás

 • Rossz közérzet

 • Fáradékonyság

 • Memóriazavar

 • Alvászavarok

 • Kellemetlen, savanyú szagú hónalj

 • Reggelre megduzzadó arc, vagy szemhéjak

 • Hirtelen testsúlyváltozás

A méregtelenítő kúra elvégzésére figyelmeztethetnek a sűrűbben előforduló gyulladások és fertőzéses betegségek (ilyen az influenza, vagy a Candida). Ennek oka, hogy a mérgek hatására felborul a bélflóra egyensúlya, ami közvetlenül befolyásolj az immunrendszer állapotát, mivel az immunsejtek 70 százaléka a vastagbélben található. Mivel a bélflóra jótékony baktériumai az emésztésben, valamint egyes vitaminok termelésében is részt vesznek, a nem megfelelő összetételű bélflóra hiányállapotokat is előidézhet. Amennyiben panaszaink gyakran, vagy folyamatosan jelen vannak, eljött egy alapos méregtelenítő kúra ideje!

A megelőzésre is figyeljünk

Amennyiben nincsenek panaszaink, a megelőzés érdekében, évente 3-4 alkalommal ajánlott a méregtelenítő kúra elvégzése. A legfontosabb az őszi méregtelenítő kúra (ezzel felkészítjük szervezetünket a téli időszakra), valamint a tavaszi méregtelenítés, amikor a télen nagyobb mértékben felgyülemlő mérgektől, salakanyagoktól kell megszabadulnunk. A méregtelenítő kúra hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítő folyamataihoz, tehermentesíti, illetve megtisztítja a toxinok semlegesítésében részt vevő szerveinket, valamint felerősíti az immunrendszert.

Minőségi méregtelenítő kúra

Amikor tisztálkodószereket, vagy kozmetikumokat vásárolunk, bőrünk védelmében igyekszünk jó minőségű termékeket kiválogatni. Tegyünk így a méregtelenítő kúra esetében is, hiszen emésztőrendszerünknek legalább ekkora szüksége van a gondoskodásra. Kizárólag prémium minőségű, 100 százalékban természetes anyagokat tartalmazó terméket válasszunk. Olyan méregtelenítő kúrát, amely célzott megoldást kínál a vastagbél megtisztítására, a máj és a toxinokkal érintkező szervek méregtelenítésére, a paraziták eltávolítására, valamint a bélflóra helyreállítására.

Visszatérő kérdés, hogy a méregtelenítő kúra helyett miért nem elegendő áttérni az egészséges táplálkozásra. Nos, a helyzet az, hogy a rostokban gazdag, egészséges ételek fogyasztása valóban hozzájárul a méregtelenítéshez, azonban a méregtelenítő kúra kiváltására nem alkalmas: egyszerűen azért, mert az ehhez szükséges mennyiségű rostot, és méregtelenítő összetevőt egyszerűen lehetetlen pusztán étkezéssel biztosítani. Ennek ellenére lényeges az életmódváltás, a méregtelenítő kúra mellett csökkentsük a vörös húsok, húskészítmények, zsíros, cukros ételek fogyasztását, kerüljük az adalékanyagokkal dúsított kész- és félkész élelmiszereket, a szénsavas üdítő italokat, valamint az alkoholt. Fogyasszunk növényi rostban gazdag nyers zöldségeket, gyümölcsöket és teljes kiőrlésű gabonákat, valamint mozogjunk rendszeresen: mindez fokozza a méregtelenítő kúra hatását.

Forrás:
A NaturalSwiss KFT hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Méregtelenítés | méregtelenítő kúra

Méregtelenítés a ToxiClean® segítségével!

Kutatóink számára a ToxiClean® széles spektrumú méregtelenítő kúra kifejlesztésekor fontos szempont volt, hogy az a Clean Inside® programmal együtt alkalmazva legyen képes a teljes méregtelenítés elérésére, valamint arra, hogy az újabb lerakódások létrejöttét megelőzze. Mindemellett táplálja egész szervezetünket is. A ToxiClean® méregtelenítő kúra tehát a Clean Inside® kúra kiegészítője lehet. Együttes alkalmazásuk a létező legalaposabb, teljes szervezetet érintő méregtelenítő kúra, amelyet valaha kifejlesztettek.