Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Puffadás

PuffadásA puffadás olyan kellemetlen jelenség, mellyel mindenki találkozott már, a legtöbbeknek rendszeresen visszatérő probléma. És bár rengeteg embernek jelent napi szintű, komoly diszkomforttal járó problémát, általában mégsem gondolnak bele, mi okozhatja, vagy hogyan lehetne a puffadást megszüntetni.

A legtöbb esetben a megoldás rendkívül egyszerű, hiszen sokszor nem más okozza a puffadást, mint az, hogy bizonyos rossz szokásoknak köszönhetően túl sok levegőt nyel. Ilyen lehet például a türelmetlen, kapkodó evés, vagy éppen a rágózás. Puffadáshoz vezethet az is, ha nagyobb mennyiségű szénsavas italt, üdítőt fogyasztunk, de természetesen a dohányzás is.

Mindezek olyan szokások, melyek napi szinten válthatnak ki puffadást. Nehéz lehet persze változtatni rajtuk, hiszen nem könnyű leszokni a dohányzásról vagy rendszeresen, tudatosan odafigyelni arra, hogy a megfelelő tempóban étkezzünk, mégis olyan tényezők ezek, melyek akaraterővel befolyásolhatóak. Ha sikerül változtatnunk rajtuk, az szinte azonnal eredményes lesz a puffadás megszüntetésében is.

A bélrendszerre is figyeljünk

A rossz szokásokon kívül azonban más is van, aminek tünete lehet a puffadás – egészségügyi oka is lehetnek, a szervezet rendellenes működése is kiválthatja ezt a jelenséget. Ilyen lehet a bélrendszer káros, felszívódni nem képes anyagokkal való telítődése is.

A táplálkozás során megesik, hogy a bélrendszerben olyan, félig megemésztett anyagok tapadnak meg, amelyek nem képesek megfelelően felszívódni a szervezetben, de a kiürülés sem valósul meg. Ezek az anyagok a bélrendszerben kezdenek el lebomlani, ami a szervezet működése számára több szempontból is nagyon rosszat jelent. Mindjárt az első negatívum, hogy így még a hasznos tápanyagok sem képesek felszívódni, így a szervezet még több élelmet követel, így ördögi körbe kerül, amely elhízáshoz vezet. A belekben bomló anyagok pedig nem csak toxinokat juttatnak a szervezetbe, de a bomlás melléktermékeként gázokat is termelnek, amelyek puffadáshoz vezetnek.

Méregtelenítéssel a puffadás ellen

Hogy ezt megakadályozzuk, két dolgot tehetünk. Az egyik természetesen az, hogy odafigyelünk arra, minél több természetes élelmet fogyasszunk, olyan ételeket, amelyekben csak hasznosuló, felszívódó, a szervezet számára jótékony alapanyagok találhatóak, nem pedig olyanok, melyek megemésztésére képtelenek vagyunk.

A másik teendőnk, hogy gondoskodunk arról, bélrendszerünk a jövőben képes legyen tökéletesen ellátni feladatait, szervezetünk a megfelelő forrásokból és mennyiségben juthasson tápanyagokhoz. Ehhez szükséges a béltisztítás, amire a legalkalmasabb eszköz az olyan táplálék kiegészítő, mely nem csak a káros „maradék” anyagok eltávolításában segít, hanem a bélrendszer fontos jótékony baktériumainak visszapótlásában is.

A béltisztítás meg kell, hogy előzze az étrendváltást, hiszen hiába juttatunk egészséges, tápanyagokban gazdag ételeket a szervezetbe, ha azok a bélben lerakódott anyagok miatt egyszerűen képtelenek felszívódni és hasznosulni.

Előfordulhat persze az is, hogy szervezetünk csak bizonyos típusú élelmiszerekre reagál a normálisnál intenzívebben, és természetesen vannak olyan ételek, melyek szinte mindenkinél ugyanezt váltják ki. A brokkoli, karfiol vagy éppen a káposzta nagyobb mennyiségben való fogyasztása gyakorlatilag garantálja a puffadást, ez azonban csak időszakos, hamar továbbálló tünet.

Ha tartós, rendszeresen jelentkező tünetről van szó, egy alapos béltisztító kúra a tapasztalatok szerint hatékony megoldást jelenthet.

Forrás:
A Dr Fachet-gyógygomba weboldala hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Slim Tea® - Méregtelenítő és székelésszabályozó gyógytea

A Slim Tea®, 13 gyógynövényt tartalmaz, mely tökéletes segítséget biztosít számunkra, a méregtelenítésben, a székrekedés megfékezésében, a gyomor helyre állításában, a normális bélműködés kialakításában. Ismert az ideg rendszerre gyakorolt jótékony hatása is, éppen ebből kifolyólag lefekvés előtt ajánlott a fogyasztása, ugyanis pihentető alvást biztosít a teát fogyasztó számára.