Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Székrekedés

SzékrekedésA székrekedés is olyan kellemetlenség, amely napjainkban igen sokakat érint, a legtöbben mégsem kezelik olyan problémaként, amellyel komolyabban foglalkozni kellene. Pedig okozza bármi, helytelen táplálkozás, más betegség vagy akár csak rossz szokások, a székrekedés igen komoly következményekkel járhat.

A székrekedés sokaknál jelentkezhet egyéb betegség kísérő tüneteként is, ezért akár orvoshoz fordulni sem árt a problémával. Meghatározása szerint akkor beszélhetünk székrekedésről, ha a székletürítés túlságosan ritka, a két napos intervallumot túllépi, illetve ha a mennyisége túlságosan kevés. Ezen túl azonban számos kísérő tünet jelentkezhet – ilyenek a fejfájás, a hasi és gyomorfájdalmak, a kimerültség, fáradtság, az étvágytalanság, a puffadás vagy éppen a depresszió. Mindezeket a székrekedés miatt a szervezetből ki nem ürült széklet által okozott visszamérgezés váltja ki, a megrekedt méreganyagok visszaszivárgása.

Miért alakul ki a székrekedés?

A székrekedést okozhatja az egészségtelen táplálkozás is, amely napjainkban a legtöbb emberre jellemző. Mindazok, akik olyan élelmiszereket fogyasztanak, melyeket szervezetünk nem képes megfelelően hasznosítani, vagy amelyekben túl sok emészthetetlen anyag található, bélrendszerük megfelelő működését teszik kockára. A zsíros, magas cukortartalommal rendelkező vagy éppen finomított lisztből készült ételek felszívódás nélkül képesek a bélfalon megtapadni, ezzel elzárva a lehetőséget még az egészséges anyagok felszívódása elől is.

A megtapadt ételekből idővel eltűnik a víztartalom, megszilárdulnak a bélfalon, ezzel annak formáját is eldeformálják, a belek rugalmasságának elvesztését okozzák. Erre a rétegre idő közben egyre több hasznosulatlan anyag rakódik le, mérete egyre nagyobb lesz – ez aztán ahhoz vezet, hogy a székletürítés problémássá, nehézzé, sőt fájdalmassá válik, kialakul a székrekedés, ami akár a vastagbél elzáródását is okozhatja.

Szokásaink is kiválthatják

Nem csak a helytelen étkezés, a rossz szokások is okozhatják a székrekedést – lehetnek ezek például gyermekkorból hátramaradt berögződések, de akár a felnőttkori mozgásszegény életmód és stressz is könnyedén székrekedéshez vezethetnek. Ülve végzett munka, semmi sport, állandó idegeskedés – biztos recept az emésztőrendszeri problémák kialakulásához.

A gyerekeknél előfordul, hogy sokszor illetlenségként fogják fel, hogy kikéredzkedjenek, vagy csak egyszerűen szégyellnek szólni, ezért természetes ingereiket visszafojtják. Ez a folyamat pedig könnyen székrekedéshez vezethet.

A béltisztítás segíthet

Sokan csak akkor döbbennek rá, micsoda problémát jelent a székrekedés, milyen komoly következményekkel járhat, amikor már megtörtént a baj. Ha azonban ilyesmit tapasztalunk, egy méregtelenítő és béltisztító program mindig jó megoldást jelenthet, nem csak a székrekedés feloldására, de annak megelőzésére is.

Olyan táplálékkiegészítők segítségével, amelyek segítenek a vastagbél megtisztításában, azaz a hátramaradt, emésztetlen, felszívódásra képtelen anyagok és a mérgek kiürítésében, és ezzel egy időben képesek pótolni az emésztésben szerepet játszó jótékony baktériumokat is, egyszerre és mindenkorra búcsút mondhatunk a székrekedés okozta kellemetlenségeknek.

A székrekedés megszüntetésének kulcsa tehát az egészséges táplálkozás, a több mozgás, a rossz szokásokkal való leszámolás, és persze szervezetünk, bélrendszerünk rendszeres méregtelenítése és megtisztítása.

Forrás:
A vitalitas-magazin HU weboldala hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Slim Tea® - Méregtelenítő és székelésszabályozó gyógytea

A Slim Tea®, 13 gyógynövényt tartalmaz, mely tökéletes segítséget biztosít számunkra, a méregtelenítésben, a székrekedés megfékezésében, a gyomor helyre állításában, a normális bélműködés kialakításában. Ismert az ideg rendszerre gyakorolt jótékony hatása is, éppen ebből kifolyólag lefekvés előtt ajánlott a fogyasztása, ugyanis pihentető alvást biztosít a teát fogyasztó számára.