Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Székrekedés

Székrekedés okaiSzékrekedés az az állapot, amikor a széklet ürítése túl ritkán, vagyis több mint kétnaponta történik, valamint a folyamat hosszadalmas és nehézkes, esetenként pedig fájdalmas.

Előfordulhat, hogy a székrekedés oka bélelzáródás, amely súlyos okokra vezethető vissza, és a szövődményei is rendkívül veszélyesek. Ennek ellenére nagyon kevesen fordulnak orvoshoz időben székrekedés miatt.

A székrekedés minden esetben valamilyen rendellenesség tünete, amelynek okát fel kell tárni ahhoz, hogy a székrekedés kezelhetővé váljon. A tüneti kezelés ugyanis általában nem elegendő. A legtöbb ember ennek ellenére egy hashajtóval oldja meg a problémát, és csak akkor fordul orvoshoz, amikor a székrekedés már állandósult, vagy egyéb komoly problémák jelentkeztek.

Tisztában kell lenni azzal, hogy a székrekedés megakadályozza a salakanyagok távozását a szervezetből, amelyeknek következtében a szervezetben különböző mérgező folyamatok kezdődnek. Ezért alakulnak ki később a székrekedés szövődményes megbetegedései.

A székrekedés okai és kezelése

A székrekedés okai nagyon sokfélék lehetnek, ezért folyamatos figyelmet és orvosi vizsgálatokat igényel a konkrét okok kiderítése. Az okok kiderítése után a székrekedés kezelése már sokkal könnyebb.

A székrekedés kiváltó okai között szerepelhetnek mechanikai vagy funkcionális tényezők. A székrekedés oka lehet többek között a nem megfelelő táplálkozás, különböző hormonális zavarok, és egyes gyógyszerek mellékhatásai, de akár nehézfém mérgezés is. Mivel a székrekedés igen sokféle rendellenességből fakadhat, ezért szakorvos közreműködése szükséges a diagnózis felállításához és a betegség kezeléséhez.

Történjék bármilyen kezelés a székrekedés megszüntetésére, amely lehet beöntés, hashajtó vagy műtéti beavatkozás is, minden esetben szükséges a táplálkozási szokások gyökeres megváltoztatása. A helytelen táplálkozás ugyanis szinte minden esetben hozzájárul a betegség kialakulásához.

Vannak speciális esetek, például amikor az egyén életkora ad magyarázatot a székrekedés kialakulására, ilyen eset fordul elő a gyermekeknél. A gyermekek nagy részénél gyakran előfordul, hogy a játékot nem akarják félbeszakítani, ezért a székelési ingert visszatartják, ami azután nyilvánvalóan székrekedéshez vezet. Ez egy rossz szokás a gyermekeknél, amelyre oda kell figyelni, mert ha szokássá válik és állandósul, akkor a székrekedés rendszeressé válhat, amitől egyenes út vezet a szövődményes betegségek kialakulásához.

Nem csak gyermekeknél fordul elő, hogy a székrekedés a gyakori visszatartás vagy egyéb pszichikai tényező következménye. Felnőtteknél is előfordul, hogy például a munkahelyi mellékhelyiséget a széklet ürítéshez nem tartják megfelelő helyszínnek, ezért az ingert rendszeresen visszatartják. Ez később állandó székrekedéshez, majd az emésztési folyamatok módosulásához, akár bélelzáródáshoz is vezethet.

Nagyon ritkán előfordul, hogy a székrekedés oka egy esetleges vastagbélrák. Ez főleg idős embereknél valószínűsíthető, ezért az ő esetükben különös figyelmet kell fordítani az ilyen esetekre.

Mint minden más rendellenességet, a székrekedést is sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni. A megelőzéshez sok esetben elégséges az életvitel megváltoztatása. Ez általában egészséges táplálkozást, rostokban gazdag étrendet és némi testmozgást jelent. Ez úton valójában teljes mértékben elkerülhető a székrekedés kialakulása. Továbbá a naponta elfogyasztott folyadék mennyisége nagymértékben befolyásolja ezt az állapotot.

A rendszeres béltisztítás megfelelő módja a székrekedés kezelésének és megelőzésének, akár teljes mértékben elkerülhető segítségével ez a kellemetlen állapot.

Forrás:
Az ÉletmódMagazin HU weboldala hozzájárult a tartalom felhasználásához.

Béltisztítás | béltisztító | béltisztító kúra

Slim Tea® - Méregtelenítő és székelésszabályozó gyógytea

A Slim Tea®, 13 gyógynövényt tartalmaz, mely tökéletes segítséget biztosít számunkra, a méregtelenítésben, a székrekedés megfékezésében, a gyomor helyre állításában, a normális bélműködés kialakításában. Ismert az ideg rendszerre gyakorolt jótékony hatása is, éppen ebből kifolyólag lefekvés előtt ajánlott a fogyasztása, ugyanis pihentető alvást biztosít a teát fogyasztó számára.