Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

A tejsavbaktériumok segítsége

TejsavbaktériumEgy felnőtt ember szervezete igyekszik szimbiózisban élni a bélflóra több mint 400 baktériumfajával. Ez minden ember esetében így van, ugyanakkor a bélflóra egyénre jellemző, összetétele valamint aktivitása egyedi.

A gyomor és a vékonybél csak egy részében tartalmaz elenyésző mennyiségű baktériumot. A vastagbél azonban szó szerint tele van baktériumokkal (a széklet súlyának akár 50%-át baktériumok képezik).

Élettani szempontból a bélflóra összetétele egyensúlyban van. Ez az egyensúly azonban felborulhat, többek között az alábbi tényezők következtében:

- különböző fertőző és nem fertőző betegségek,

- anyagcserezavar,

- ismétlődő stresszhelyzetek,

- nem megfelelő táplálkozás,

- gyakori antibiotikumos kezelés.

Egy egészséges szervezet esetében az emésztőrendszerben élő baktériumok dinamikusan működő közösséget alkotnak. Meghatározó szerepük van ebben a ”jótékony” baktériumoknak és közöttük a tejsavbaktérium jelentősége kiemelkedő. A tejsavbaktérium annak köszönheti a nevét, hogy tejcukorból és egyéb cukrokból tejsavat és különböző szerves savakat képes előállítani. A tejsavbaktérium jótékony hatásának köszönhetően a kóros, valamint a rothadást előidéző baktériumok elpusztulnak. A tejsavképzés következtében ugyanis csökken a bélben a környezet pH értéke, amely kedvezőtlen a rothadást előidéző baktériumok számára.

A tejsavbaktérium továbbá K vitamint termel, valamint lebontja az epesavakat. A tejsavbaktérium ez által gátolja az epesavak átalakulását olyan fekális epesavakká, amelyek a vastagbél-daganatok kialakulásában játszanak szerepet. Fontos a szervezet számára a tejsavbaktérium bakteriocin-termelő képessége is. A bakteriocinek olyan antibiotikus tulajdonsággal rendelkező peptidek vagy proteinek, amelyek megakadályozzák a kóros és a rothadást előidéző baktériumok túlszaporodását.

A tejsavbaktérium azon mikroorganizmusok csoportjába tartozik, amelyek az emberi szervezetben fenntartják a mikrobiális egyensúlyt, és ezért a tejsavbaktériumokat barátságos, vagy jótékony baktériumoknak is nevezzük. Tejsavbaktérium nem csak a bélrendszer egész hosszában található, hanem például a hüvelyben is. A tejsavbaktérium fő feladata az, hogy megőrizze egészségünket. A bélben található tejsavbaktérium közvetlenül védi a bél nyálkahártyáját a kórokozó baktériumokkal szemben, így a jelenléte, valamint anyagcsere tevékenysége a nyálkahártya első védelmi vonalát képezi a szervezet számára.

A mikroflóra összetétele változik

Számos tanulmány bizonyította, hogy a táplálkozás és életkor a legfőbb olyan tényezők, amelyek befolyásolják a bélflóra összetételét. Mind a rostban szegény táplálkozás, mind pedig a növekvő életkor egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a tejsavbaktérium szám csökken, vagy akár teljesen el is tűnik.

Egyúttal az enterococcusok, az enterobaktériumok és a clostridiumok száma növekszik. Ez a folyamat pedig a kóros és mérgező anyagok felgyülemléséhez, rákhoz, valamint a máj működési zavaraihoz vezethet.

A tejsavbaktérium számának növekedését prebiotikumok segítségével célzottan támogathatjuk. A prebiotikumok az élelmiszerek olyan nem emészthető részei, amelyek szelektíven segítik a bifidobaktériumok és laktobacilusok, azaz a tejsavbaktérium kolónia növekedését a vastagbélben és ez által kedvezően hatnak a szervezetre.

Bár a prebiotikumok hasonlóan a táplálékban található különféle rostokhoz nem emészthetőek, élettani szerepük gyakran eltér a rostok szerepétől. Bizonyos prebiotikumok ugyanis rendkívüli hatékonysággal képesek segíteni a tejsavbaktérium számának növekedését, és egyúttal visszaszorítják a bélflórában található kórokozó baktériumok számát is. A kórokozó baktériumok ugyanis csak kis mértékben vagy egyáltalán nem használnak prebiotikumot a növekedéshez.

Minden eddig kereskedelmi forgalomban megtalálható prebiotikum-készítményben szacharid (oligo- vagy poliszacharid) található. Tíz humán esettanulmány írta le, hogy a legkedvezőbb hatása a frukto-oligoszacharidoknak (FOS) volt, amelyek hatására (naponta 1 – 20 g FOS bevitele esetén) a bifidobaktériumok száma kb. a 10-szeresére nőtt.

A tejsavbaktérium meghatározó szerepet tölt be az emésztőrendszer egészségének megőrzésében. A Swiss Probiotix 8 különböző probiotikum - jótékony baktérium fajta - mellett FOS prebiotikumot is tartalmaz gyomorsavnak ellenálló kapszulákban, így egyedülállóan egészíti ki az étrendet. A Swiss Probiotix szedése egyidejűleg bármilyen belső tisztítóprogrammal javasolt.

Méregtelenítés | méregtelenítő kúra

Swiss Probiotix® Probiotikus kiegészítő, 8 milliárd hasznos élő baktériummal

A Probiotix probiotikus étrend kiegészítő, kilenc probiotikus baktérium fajból, szakszerűen előállított probiotikum keverék, étrend kiegészítő. A kiváló összeállításnak köszönhetően, biztosítja a szervezet számára, szükséges jótékony baktériumokat. Az ember vastagbélflórája akkor egészséges, ha az immunrendszere tökéletes állapotban van. A jó egészség, és a hosszú élet alapja mindez! A jótékony baktériumokat, mint azt mindenki tudja, probiotikumoknak hívják. Ők felelősek a normális bélműködésért, az egészséges bélflóra egyensúlyáért. Több milliárd baktérium található a bélrendszerünkben...